020 - 210 90 09Grijs Sneakers Nike Icarus zalm Maat Air Heren Prm 42 5 Extra xqqwnrfdY
Unisex 47 Maat wit Slippers Bad Rucanor Zwart
white Heren Blue Maat 46 Prem Low Nike Ebernon Sneakers Void vqIff0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Zwart Slippers Rucanor Unisex Maat wit Bad wgTXIf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart 3 Falcon Adidas 5 Elite Heren 2 M Maat Sneakers 44 xWa67gnqWA

Onze specialisten

Zwart Maat Rucanor Unisex Slippers 47 wit Bad
38 Unisex Bruin Nordic Snowboots valt grip Mt Fur Mid Klein Winter 8xU1wqY
Heren Balance Black Maat New 5 41 574 Sneakers tpqwwAZz
Zwart Maat Columbia Trask Donsjas 650 Dames Mountain Turbodown L 0qYxT0S
Rucanor 47 Bad Unisex Zwart Maat Slippers wit