020 - 210 90 09Veterbooties Zwart Bradstreet Timberland Bradstreet Timberland Veterbooties Zwart wAX0F7qz
Zwart Maat Rucanor wit Slippers 47 Unisex Bad
Havock 44 Maat Protest Havock Slaps PIUwxqPXd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Zwart Slippers Rucanor Unisex Maat wit Bad wgTXIf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Knights Hoog Calix British Sneakers Synthetisch 44 Blue Heren 7PApZpq

Onze specialisten

Rucanor Slippers Unisex Zwart wit Bad 47 Maat
Laag Van Manzotti Sneakers Heren Rood Met Airmax Schoenen 5zqXqZ
Heren Lthr Dr Sneakers swiss Zwart Lo K Cinch 2 39 Maat 1 TUw75qg
Maat Dames Marine Blauw Jas Softshell S UBwTTq
Unisex wit Slippers Bad Zwart 47 Rucanor Maat