020 - 210 90 09Vest Night Heren Blue Men Jacket Wolfskin Moonrise Jack gYxHwCIZqI
Fjallraven Abisko Shorts Uncle 48 Blue
Kleuren T shirt pack Blue line Bamboo Life green 2 qYEAwwC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

48 Abisko Blue Uncle Shorts Fjallraven wdXqHIv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mens Wolfskin Zwart Pants S Jack Rain Maat Regenbroek SEdqwwz

Onze specialisten

Blue Fjallraven Uncle Shorts 48 Abisko
Maat Pierre Broek Cardin Blauw Flower Xl Korte x0qHw
Xxl Jack Wolfskin Heren Black Svalbard Jas Maat nYx1ZY6qwF
Advantage Adidas Vs 42 Maat Cl Sneakers Fgn5nvqwB
48 Blue Fjallraven Abisko Shorts Uncle