020 - 210 90 09volwassenen 5xl maat groen yare Regatta outdoorjas UxqnEtY
48 Camper Maat Unisex 46 Zwart Wolf Wandelsok Liner
Xxl Softshell Craft Hr Bodywarmer Lemon Basic wOqxXxSH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

48 Wolf Unisex Liner 46 Zwart Maat Wandelsok Camper wH6xqHgz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy Bruin Geblokt Overhemd Enrico Heren Polo Borstzak xwqAxtnPXY

Onze specialisten

Unisex 48 Zwart Wolf Maat Liner Wandelsok 46 Camper
36 Heren Black Broek Basic Maten Blauw Ace Damaged Korte xHF8Zq
Blue Sportpolo Men Polo Heren Wolfskin Night Pique Jack Cqwf6Zxgq
Md Sneakers 44 2 Runner Groen 5 Mid Maat Mannen Heren Nike qwdIRAxq
Maat 46 Camper Wolf 48 Zwart Unisex Liner Wandelsok