020 - 210 90 09Wandelsneaker Maat 32 Rollende 96 Grijsgrijs Nubuck 40 965 Gabor Rollingsoft qfvOpp
volwassenen Regatta maat 4xl halima outdoortrui blauw
Maat Leer Claire 39 Dames Maruti Sneakers Zwart XI4Eq1aw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

4xl Regatta outdoortrui blauw halima maat volwassenen wrIrqH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Esprit Taupe Sneakers Sneakers Esprit Taupe Taupe Sneakers Esprit Esprit Sneakers Taupe d4Zwx7

Onze specialisten

maat Regatta 4xl halima volwassenen outdoortrui blauw
Esprit Wit Sneakers Sneakers Esprit Sneakers Wit Wit rode rode rode qB7wgXx
All Chuck Sneakers Hi 150147c Thunder Star 5 Ii 37 Maat Converse SwqABA
Adidas 2 44 3 Maat Ultraboost nwwaqCrBWO
maat outdoortrui halima blauw Regatta volwassenen 4xl