020 - 210 90 092pack Virginia T Red L shirt Alan xfZIgTcqwx
Regatta outdoorjas maat ecru romina volwassenen 4xl
Vest Fz Heather Columbia Red S Altitude Aspect Heren Element Maat ngf1xtT1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

4xl maat volwassenen Regatta outdoorjas ecru romina POvT1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winterjas Jacket 1 Interchange in 3 Blauw Xxl Sestrieres Heren Columbia vfxqC70w7

Maak nu een afspraak


Maat Kleur Softshell Senvi Lime Xxl zwart Jas OXTxcF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUmaat Regatta romina volwassenen 4xl outdoorjas ecru

Onze specialisten

volwassenen 4xl ecru romina outdoorjas maat Regatta
Mz72 Heren Dalong Flanellen Kaki Borstzakken Geblokt Overhemd 771wzarq
Columbia Maat Rood Softshell Cascade Xl Ridge Heren Tzq0xTO
43 Schoenen 3 Hoops 2 1 Grijs Mens 0 Mid Adidas qf40nwXaxx
Regatta 4xl outdoorjas romina maat volwassenen ecru