020 - 210 90 09Regatta Bruin Dames Bruin Regatta Chaskaoutdoorbroek Dames Chaskaoutdoorbroek Bruin Chaskaoutdoorbroek Dames Regatta Regatta SXEqrEg
43 500 Sneakers Heren New Balance Blue Maat
Dames Maat Trekking Sokken Tk1 36 35 Falke Beige 8Xxad8w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

500 Maat Heren Sneakers Blue Balance 43 New awxAqSw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Vrouwen Sportjas Xxxl Iv Bruin Regatta Joelle aq0p6

Onze specialisten

Balance Maat Blue Sneakers New 500 43 Heren
Zwart Craft Ds Xs Softshell Bodywarmer Basic qzIwzrF
Beige Fabrizoy Maat Xs Dames Protest Wintersportpully qZvCwtax
Andreson Regatta Zwart Dames Iii Jas WnzAxdq4x
Blue Heren Balance Sneakers 43 500 Maat New