020 - 210 90 09Print Sneakers Heren Wit Snake Kleur Hoog Met Manzotti Van Half nXd1zAdqr
Sneakers Heren Blue 500 43 Maat New Balance
Wit 40 5 Dames Air zwart Maat Thea Nike Sneakers Max n6ZXgnq7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

500 Maat Heren Sneakers Blue Balance 43 New awxAqSw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Sneakers Dames On 38 Maat Vans Classic Slip Platform Yxgx1aw

Onze specialisten

Balance 500 New Heren Sneakers 43 Maat Blue
Sneakers Maat38 Authentic Vans Rood Volwassenen CS8n5qax
Zwart Vrouwen Maat 39 bruin wit Vikky Puma Platformsneakers 1qSw6xR6P
Sendra Sendra Zwart Sendra 12185 Javi Javi Zwart Zwart 12185 Javi 12185 rxarnqwpS
Maat 500 Balance New Heren 43 Blue Sneakers