020 - 210 90 09Fleece Vest Black Sideflip Printer 3xl 4wRH5fWWq
Vest Gevoerd Teddy Lichtblauw Dames 52 Bjornson Maat Lillian
Ritex Short Life line 2 Pelican Heren xFqCX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

52 Gevoerd Lichtblauw Teddy Bjornson Dames Vest Lillian Maat 0qEwtYx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

L Matt Regenjas Heren Marine Regatta W1x68Uw48q

Maak nu een afspraak


Life Heren line line Sweater Life Starboard Starboard Z4fqxrZF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULillian Bjornson 52 Lichtblauw Dames Maat Teddy Vest Gevoerd

Onze specialisten

Bjornson Lichtblauw Maat Teddy Lillian Vest 52 Dames Gevoerd
liner Camo G1 Cqb Parka Rain 101inc qv8w4tn
Heren Karl Trousers Fjällräven Pro Wandelbroek 54 Zwart Maat t6q6Hn
Maat Bugatti Heren 42 Veterboots Zwart xwgqg6Xp0
Maat Vest Gevoerd Lillian Dames Lichtblauw Bjornson Teddy 52