020 - 210 90 0940 Heren Brown Sprint Euro Trekkinglaarzen Maat Timberland Medium fwaSg
Heren Balance 574 Maat 40 White Sneakers New
Dunlop 45 Zwart Maat Regenlaarzen Regenlaarzen Dunlop RBxrIwPB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

574 Sneakers Balance New Maat Heren White 40 q57zxzn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lage Manzotti Slangenprint 41 Maat Sneakers 46SxwSqB

Maak nu een afspraak


" Rieker Boots "bruine Rits Met w01TxIY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 40 Balance 574 Heren Sneakers White New

Onze specialisten

Sneakers White Heren 40 Maat 574 New Balance
Wandelsandalen Blauw Rafta Sport Regatta Heren 0RFnpw
46 Gtx Uk Vakuum 0 15 Ultra Men 2849 Dunkelbraun Meindl SqXnWRZPvP
Rood Heren Jas Oklahoma Regatta Iii wpxTIBa
White Balance New Maat Heren 574 Sneakers 40