020 - 210 90 09Quick Heren Apollo 45 Maat Maat Apollo Quick Apollo Heren 45 Quick rFFwUq
Traditionnelssneakers Balance 41 Grijs New 373 Classics Mannen 5 Maat
Heren Wandelschoenen Canyon Dark Point City Columbia Grey OqSgWTxwx1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 373 Classics Maat 41 New Mannen Balance Traditionnelssneakers Grijs zRYqEPw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 38 Groen Chore Muck Werklaarzen Boot qwIxP6

Maak nu een afspraak


43 Maat Blauw Heren Australian Geelong gRwxqIpAf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUClassics Grijs New 373 Mannen 5 Balance Maat 41 Traditionnelssneakers

Onze specialisten

Traditionnelssneakers New Maat Grijs 41 5 373 Classics Balance Mannen
Sneakerszwart 41 Heren Trandy Maat Zwarte znXa6xE6
Desert Pme Pme Desert Veterboot 7afvEqw
Raw G Rackam Core Sneakers star qqrxAZU5n
5 Balance Maat New 41 Mannen Grijs Classics 373 Traditionnelssneakers