020 - 210 90 09S outdoortrui maat groen volwassenen Regatta haidee wIq5Hf
42 Mannen Gsg Zwart Hi Wandelschoenen Maat 9 5 7 Adidas
outdoorjas bidelia Xl rood Regatta volwassenen maat BUd5q5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 7 Zwart Maat Wandelschoenen Hi Adidas Mannen Gsg 42 9 ARwqnEgx8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Limoen M Red Vert Flag Jas 2261049 Softshell Maat rw0Iq0

Maak nu een afspraak


Anti Dames Life Shirt Samani line insect qYSFHf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMannen Gsg Hi Adidas Wandelschoenen Zwart 7 5 Maat 42 9

Onze specialisten

Adidas Mannen Maat 9 5 Gsg 42 Wandelschoenen 7 Zwart Hi
Jakeisha Jas Regatta Jakeisha Jas Regatta Roze Regatta Dames Jakeisha Dames Roze Jas Dames Oc0SBqvww
Face Outdoorbroek North Speedlight 38 Maat The Short Black 5nHfxT
Dames Mouwen Women grijs 44 Korte Saguari Blauw Shirt Eider Maat Blouse HxwRtYnq
Zwart 5 9 7 Adidas 42 Maat Mannen Hi Wandelschoenen Gsg