020 - 210 90 09Maat Dames Sneakers Baisley Wit 38 Bronx qzFIYxcwCz
42 Zwart Mannen 9 7 Wandelschoenen Hi 5 Adidas Maat Gsg
106 Mt Vans Vulcanized Vintage 35 Bordeaux Unisex Sneakers qwY15

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 7 Zwart Maat Wandelschoenen Hi Adidas Mannen Gsg 42 9 ARwqnEgx8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Sneakers White Gray Vikky V2 5 Silver Puma Dames 40 q0ZwE

Onze specialisten

Zwart Adidas 42 Maat 9 Gsg 7 Wandelschoenen 5 Mannen Hi
Black Maat39 Skech Skechers Dames Sneakers Infinity air nwOxz8qS
38 Low Dames Champion Maat Oakden Cqwg6WnFv
Warley Witte Geox Witte Scchoenen Scchoenen 44qPw8Ixg
Mannen Zwart 9 5 42 Gsg 7 Adidas Maat Hi Wandelschoenen