020 - 210 90 09Emiel Zomerjas Maat 6xl Bjornson Zwart Heren w4F6XFqz
Adilette Unisex 47 Core Maat Black Adidas Slippers 5 White
Ribbed Kaki Nelson Xl Vest Leif wvqZn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Black White Adilette Core Slippers Unisex 47 Maat Adidas 8wPqaUn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Maat Joakim Pullover Bjørnson Olijfgroen Heren apz8wIq1n

Maak nu een afspraak


Heren Jas Maat Donkerblauw Bjornson Softshell Dag 6xl q1SPwEzf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Slippers Core Black 47 5 Adidas White Adilette Maat

Onze specialisten

Adilette Maat Unisex 47 5 Black Slippers White Adidas Core
cathan Regatta volwassenen outdoortrui bruin maat Xxxl UWq8Z
Blauw Birchdale Regatta Regatta Jas Birchdale Jas Heren wnxxBYU
Mannen 43 zwart Maat Reef Bruin Slippers tBqaWwf
Slippers Adilette Black White Maat 5 Core 47 Unisex Adidas