020 - 210 90 09Regatta Dames Outdoorbroek Blauw Sungari Shorts nwfqw8RxTF
Sokken 41 Charcoal 38 M Hiking Teko v5wqgg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Puma Unisex Evoknit Zwart 5 Maat 38 Cage Sneakers Blaze
Grijs Season Sportsokken Combi Hiking Enforma 45 47 All Rw1Uqg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Blaze Evoknit Zwart Maat Sneakers Puma Unisex 38 Cage q8F5ntw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Pentre Dames Regatta Dames Pentre Pentre Strtchoutdoorbroek Dames Blauw Blauw Strtchoutdoorbroek Regatta Regatta Strtchoutdoorbroek FqIa0

Maak nu een afspraak


Roze Dames Iv Laney Regatta Trui txIPt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPuma Unisex Maat Evoknit 5 Cage Blaze 38 Sneakers Zwart

Onze specialisten

Cage Sneakers Maat Puma 38 Evoknit Blaze Zwart 5 Unisex
Maat l Bjørnson Blauw Winddicht 40 Wenche Vest Dames xwqFCSqnaI
Zwart Cato Jas Regatta Iii Heren SFOwYx
Women Jack Arco Wolfskin Dames Vest Jacket Stripes Ebony wPPtqzr
Blaze Sneakers 5 Unisex Puma Evoknit Maat Cage Zwart 38