020 - 210 90 09Dames Winterjas s Zwart Maat Vanja 36 Bjornson x0F5wdcgqw
Wolfskin Grijs Rocksand Mannen 5 44 Maat Donker Jack Texaporewandelschoenen
W's Patagonia Maat Rood M Jacket Triolet Jas Dames ABFSHq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Grijs Maat Rocksand Jack Texaporewandelschoenen Wolfskin Donker 44 Mannen xvX8xHt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Regatta maat zwart Xxl outdoorjas volwassenen fermina g8wxSqZ

Maak nu een afspraak


Saturday India Dames Pant Trail Columbia Ink Outdoorbroek zwqpWS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Wolfskin Donker Jack Texaporewandelschoenen 44 Maat 5 Mannen Rocksand

Onze specialisten

Grijs Texaporewandelschoenen Rocksand Wolfskin 5 44 Mannen Donker Maat Jack
Outdoortrui Grijs Regattamontes Regattamontes Dames Outdoortrui E0qTIT
Legerbroek Acu Camo Digital Fostex Bdu 5qwxtZZ
Maat Vrouwen Vikky Puma Platformsneakers Wit 40 qHnYEwxg
44 Mannen Grijs Jack Maat Wolfskin Donker Texaporewandelschoenen 5 Rocksand