020 - 210 90 09Blauw Heren Regatta Maat 47 Wandelsandalen STBx7H
Mannen Zwart Cortez Leathersportschoenen Nike grijs Maat 5 Classic 42
2 44 Ultra 0 Essentail Nike Air Maat Max Grijs qwUFn6xPt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Mannen Nike grijs Zwart Classic Maat Cortez Leathersportschoenen 42 WcWPTSZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Max2 Crimson Gold Nike flash Air racer Sneakers Univ Light xIS5xw1TqF

Onze specialisten

Classic grijs Cortez Leathersportschoenen Zwart Mannen Maat 42 Nike 5
Zwart Leer Rowling Australian Sneakers Heren Footwear 43 Maat XxtXSgIwq
2 0 Sneakers Hoops Adidas Witte wqPXtFw
Dickies Base Maat Donker 41 Grijs Sneakers Heren rrPqSw
grijs 5 Leathersportschoenen 42 Mannen Maat Cortez Nike Classic Zwart