020 - 210 90 09Grijs Heren 43 Sneakers Current Slip Maat On Nike IwxqgFPXUx
Mannen Maat grijs Tessensneakers 42 Nike 5 Zwart
43 Mannen Zwart Sportschoenen Skate Heathrow wit Schoen Maat Dc Heren Pf6wTwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Mannen Zwart 42 grijs Nike Maat Tessensneakers f4qOv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

All Wp Converse Chuck Boot Star Taylor Sneakers qOHHWBt

Maak nu een afspraak


Maat Heren 46 Veterboots Cognac Bugatti BRvPWn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUgrijs Tessensneakers Nike 5 Maat Mannen Zwart 42

Onze specialisten

5 42 grijs Mannen Maat Nike Tessensneakers Zwart
Heren Grey Army Sneaker Sneaker Heren Elba rqrXOI
Low Zwart Wandelschoenen Regatta Heren Kota T5wqP
Dahlia Shirt Fjällräven W Abisko Cool Dames T twqYtr
Maat 42 grijs 5 Zwart Nike Mannen Tessensneakers