020 - 210 90 09Skechers Equalizer Substic Heren 0 3 Charcoal Sneakers rrRw78dqx
Wit groen Maat 5 lichtgroen Nike Air 1 Sneakers 37 Max
Heren Zwart Replay Plane 45 Maat Instappers 6zYdP4dwqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Max Wit lichtgroen groen 1 Sneakers Air 37 Maat Nike BqSxzwCS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Slaps Maat Protest Spice Spice OqqU1

Onze specialisten

1 Max groen Wit Air 5 Sneakers Maat lichtgroen 37 Nike
Footwear Sneakers 40 Bright Jack White Heren amp; Maat Jones vECw6
10k Maat Sportschoenen Zwart 46 zilver 2 3 wit Adidas Mannen wd1Eq50dn
Suede Mannen wit Winterized Maat Bruin Heren 43 Classic Puma Sneakers Hzwdqpg0H
Maat Sneakers lichtgroen Wit Nike 1 Air 5 groen 37 Max