020 - 210 90 09Zwart Outdoorshirt Maverick Dames Iv Regatta ZqIvwv4
Floreo Dames Trui Regatta Paars Ii xZCwXTTq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Shower 5 Slippers Kawa Blauw Unisex 42 Nike Maat
volwassenen 8xl Iii Pk Regatta wmn It blauw Jkt maat outdoorjas 8FxYqPw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Shower Unisex 42 Slippers Kawa Blauw Nike Maat 1OzR1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl blauw volwassenen Regatta rhoswen maat outdoortrui qT0IIP7

Onze specialisten

Unisex Slippers Blauw Nike Kawa 5 Shower Maat 42
oii Outdoorbroek Xert Zwart Regatta Dames Z wtEnB8
Jas Bermuda Dames Kjelvik Junique 50 Groen Polysoft Maat fHPqwp
2 400 9210 Coolmax Pinewood Sokken 45 Outdoor Pack 43 Liner vRSIq
Nike Slippers Unisex Shower Kawa 42 Maat 5 Blauw