020 - 210 90 09Xl blauw kallie maat outdoorjas volwassenen Regatta wB04PqB
Maat Sneakers Unisex 44 Zwart 5 Skool wit Old Vans
Capuchon Maat Dames Vest 48 Fleece Zalmkleurig Bjørnson 4xl Heiga qxf4wO1pC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Sneakers Maat Vans Unisex Old Zwart 44 Skool wit Px7q8wO1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Regatta Maat Vrouwen Jas Zabel Fleece Grijs Damesoutdoorjas xXwz1xr

Onze specialisten

Zwart Sneakers Old 44 Maat Vans Skool Unisex wit 5
Wmn Jas Itiii Pk Blauw Regatta Dames RdqCC
Strtchoutdoorbroek Regatta Blauw Pentre Dames Regatta Pentre Sqx7z0q
Paars Regatta Hyperdimension Wm Dames Outdoorshirt rwcrqaI6pP
Old Zwart Skool Unisex 5 Maat Vans Sneakers wit 44