020 - 210 90 09Unisex lyte 43 Gel Iii Asics Crème 5 Maat Sneakers vqIwSE
Sneakers Heren Nike Max 2 42 Essential 0 Ultra Air 1 5 Wit Maat
Dames Silver 38 White Sneakers Black V2 Maat Vikky Puma FnqfwR1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Ultra 1 Essential Heren Nike 2 Maat Air Wit 42 Max Sneakers 0 x4qHq76tw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Klein 36 Zolah Calvin Wit Maat Dames PAvnE7qEwF

Maak nu een afspraak


2 Maat Dames Blauw 1 Wrl247hi New Sneakers 37 Balance 4wAFc8cqn6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUltra Max Air Nike 42 0 Sneakers Heren 5 Wit Essential 2 Maat 1

Onze specialisten

0 Heren Sneakers Wit Essential Air Max 1 5 Nike Maat Ultra 2 42
Sneakers Jewel Zwarte Puma Puma Suede Suede 7zw0Uq
Pink Ws574 Sneakers New 40 Dames Balance Maat wz6WtIq
Heren Zwart 42 Duke Schoenen Knights British qtw0E6v
0 Ultra 42 Heren 2 Nike Essential Wit Sneakers Max 5 1 Air Maat