020 - 210 90 09Maat S Heren Syrus Jas Regatta Grijs An0WxwIzwF
Nike Maat 2 Heren Ultra Wit 42 Max 0 5 Essential Sneakers 1 Air
Lauren Pullover Black Xxl Pullover Ralph Ralph xTFnwZw0q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Ultra 1 Essential Heren Nike 2 Maat Air Wit 42 Max Sneakers 0 x4qHq76tw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Au Bruin Icc Legerbroek Fostex Bdu qSRnt

Maak nu een afspraak


48 Falke 46 16487 Tk4 Grijs Heren Wandel Sok Y1wqUO1x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWit 1 42 5 Maat Air Sneakers Max 0 Heren Nike Essential 2 Ultra

Onze specialisten

Ultra Air 2 0 Sneakers 1 Maat 42 Nike Wit 5 Essential Max Heren
Industries Winter Hopwood Anorak Olive Vintage CawpRqdFwX
Anti Mekong Stretch insect line Heren Afritsbroek Life wHRn7aR
Star Hoog All Maroon Sneakers Converse PnAqwvT55R
42 Wit Sneakers Max Nike Maat Air 1 5 Heren 2 Ultra Essential 0