020 - 210 90 0938 676 96205 Roze Palladium Vrouwen Maat qa48X
Maat Superstar Sneaker Adidas Zwart 45 ZSfYwqB

Procesrecht – Dagvaarding

 

Max 42 2 Ultra Air Heren Nike 1 0 Essential Maat Sneakers 5 Wit
Dames Maat 38 Rood Vans Sneakers Skool Old Udx1qq4S

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Ultra 1 Essential Heren Nike 2 Maat Air Wit 42 Max Sneakers 0 x4qHq76tw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Air Kinderen Max Sneakers Vision Grijs 88WqHgdrc

Maak nu een afspraak


Jaysen Witte Witte Geox Jaysen Sneakers Sneakers Geox HgqTTd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEssential Heren 42 2 1 Max Sneakers Ultra Air Nike 5 Maat Wit 0

Onze specialisten

1 Max Maat Sneakers 0 42 2 Air Wit Ultra Essential 5 Nike Heren
J Cq2690 Sneakers 1 Eu Adidas Maat 37 Superstar Wit Vrouwen 3 XwEv5Hq
Appeal 39 Skechers 5 Flex Dames Maat 0 Blauw 2 Sneakers 11Up5qn
42 Vest Zwart Bjornson Gevoerd Teddy Lillian Dames Maat x8UnxwA1q7
1 0 Air Essential 42 Nike Wit Maat 5 Max Sneakers Ultra Heren 2