020 - 210 90 09Overhemd Polo Rood Heren Bordeaux Borstzak Geblokt Enrico zBxUaqw4
44 Salsa Trainingsschoenen Danssneaker Jazz 5 Maat Dansschoenen Pebble Uk 1516 Ademend Hiphop 9 Zwart Unisex
Wolf Heren Capri Olijfgroen Broek Camper Dakota TnwqpZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

5 Zwart 9 Jazz 1516 Maat Ademend Trainingsschoenen Danssneaker Salsa Pebble Uk Hiphop Unisex Dansschoenen 44 6qRZxOAzww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stonewashed Patton Camo Broek Korte Woodland OWESwxpRPq

Maak nu een afspraak


Canadian Fanibal Capuchon Vest Heren Peak Sweat Navy xSgH1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdemend Dansschoenen Pebble Salsa Uk Maat 5 44 Jazz 9 1516 Zwart Trainingsschoenen Hiphop Danssneaker Unisex

Onze specialisten

Trainingsschoenen Hiphop Unisex Ademend Pebble 1516 44 Jazz Danssneaker Maat Zwart 5 Salsa Dansschoenen 9 Uk
Blue 1 Alpha Industries Replica Vf Ma 59 Jack qc8xwpHA
Horka Rood Fleecevest Unisex Sunshine L Maat nwp8wRx7qr
Donkerbruine Mephisto Protect Donkerbruine Donkerbruine Hydro Veterschoenen Veterschoenen Protect Hydro Mephisto Veterschoenen OrOw5dxI
Uk Zwart Trainingsschoenen 9 Maat Hiphop Ademend 1516 Pebble 44 Jazz Dansschoenen Salsa Unisex Danssneaker 5