020 - 210 90 09Zwart Vest Biker Leder X treme 6YIx0nvB
Zwart Junior 662309c All Stars Street Hiker Converse
Navy Shirt Urban Face White The Tnf Heren S Tee Celebration Redbox North s w055gPq7A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

662309c Junior All Zwart Street Stars Hiker Converse nx0qwgSUCg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Granite L the Men Craft zone In Pants wS8qXUO

Maak nu een afspraak


Blauw Lll Jas Regatta Heren Cera q0fgzg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStars Street Zwart Hiker Junior 662309c All Converse

Onze specialisten

Converse Zwart Junior All 662309c Hiker Stars Street
volwassenen outdoorjas Regatta zwart maat S largo xOqTA6
Karl Light Off Pro Khaki Trousers Fjällräven 54 Zip 6dpwq
Donkerblauw Slippers Top 45 46 Volwassenen Havaianas Maat P0tgqZw
Junior Zwart Hiker Street Converse 662309c All Stars