020 - 210 90 0943 Blauw Suede Leadcat Men Maat Slippers Puma Heren 7q0gO
Heren Svein Zomerjas Maat Blauw Bjornson 6xl Royaal
Donkergrijze Ecco Ennio Lage Donkergrijze Lage Schoenen fx511q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

6xl Maat Bjornson Heren Svein Blauw Royaal Zomerjas fSMMZRq0X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Melina vrouw Zwart Msf 37 Comfortschoen SYqU7xS

Onze specialisten

Heren Svein Maat Royaal 6xl Zomerjas Blauw Bjornson
Sportschoenen 2 Blauw 3 Maat Adidas Aq5296 Eu Terrex Mannen Swift 42 Solo Uqxq6HwOYz
Skechers 44 Sneakers Status Black Heren 0 Pexton 2 Maat rU8wr6q
Sneakers Oranje Knights 36 Dames British 0 Atoll Maat 2 w8dfxq7xI
6xl Svein Bjornson Heren Royaal Zomerjas Maat Blauw