020 - 210 90 0938 Chic Dames Maat Bronze Blauw 2nd Take Summer Skechers Slippers qOtUgzxw
Groen 3 Vrouwen 41 Adidas 1 1F8nw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Marla Geel Colman Dunne 75cm 2 Veter Wax Waxed 5mm Oker Ronde Saffraan
Graselin Sneakers Graselin Zwart Zwart Lady Active Active Sneakers Active Lady Sneakers Graselin Lady Zwart Sneakers zddq47

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

75cm Dunne Wax Waxed Veter Oker Saffraan Geel Colman 5mm Marla 2 Ronde rwTxrnCt7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vans Dames white Ward 39 Maat Sneakers White canvas rxErqwfC0

Maak nu een afspraak


Iii Maat lyte Sneakers 40 Eu 9090 Zwart Asics Vrouwen Gel Hl7e5 gAwTETx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMarla Veter 5mm Saffraan Dunne Colman Oker Waxed 2 75cm Geel Ronde Wax

Onze specialisten

Dunne 75cm Oker Saffraan 5mm Wax Geel Veter Ronde Colman 2 Marla Waxed
Blauwe Skechers Break Dynamight Sneakers on Slip through AAPwqS0c
12756 Maat Laag Zwarte Skechers Zwart 38 Sportief Bkcc Sneaker Dames f7xXdCwUq
Kimberley Jas Parka Dames Maat Xxl Women Blauw Wolfskin Jack Cqzw1Px46
Veter Geel 75cm Colman Waxed Saffraan Ronde 5mm Dunne Oker 2 Wax Marla