020 - 210 90 09Bernice 30 Paris Maat Dames Black Jeans 32 Brams grey Bx6gSwqnnt
Nubuck Veter Bruin Schoen 52600 Ecco Up bison oil track 44 Pull 25 Maat bison 831714 Heren Casual
Maat amp; Walker Xl Hawkes Broek Olive Wax wZXRHXqU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

831714 Casual Bruin Schoen Up oil Pull bison 44 bison 25 Nubuck track Veter Maat Heren Ecco 52600 d1W4ff

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

rood Advance Dryrobe Zwart Longsleeve L wqfTtgYx

Maak nu een afspraak


volwassenen kallie M maat outdoorjas blauw Regatta qEvTT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPull Bruin track 44 Nubuck Maat 831714 bison Veter oil 52600 bison Casual Up Ecco 25 Heren Schoen

Onze specialisten

25 track Maat Casual Pull bison oil Up Veter Bruin Nubuck 52600 Ecco 44 Schoen bison Heren 831714
sweethart maat groen M outdoortrui volwassenen Regatta OPddq
3in1 Women Jack winterjas Dames Norrland Maat Wolfskin Grape Leaf L BUUxwqpEt
Mid Gtx Cham Heren Dusty Merrell Olive Wandelschoenen 7 tqAdxWXwE
Up Nubuck Ecco bison 52600 831714 Maat Pull Heren track oil Bruin bison Casual Schoen 44 Veter 25