020 - 210 90 09Enos Heren Met Bontjas Winterjas Jas Blauw M Nep Maat Bontkraag Mannen w7PBpqWrfw
Heren 8357 Navy Carisma Overhemd Met Gestippeld Enkele Kraag
Donkerblauw Miwok Heren Fleecevest Wolf Camper nH65II

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

8357 Gestippeld Overhemd Heren Enkele Kraag Met Carisma Navy YZ7wx7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Outdoorjas Dalvik Travelin' Waterafstotend En Winddicht Heren TSFwCq

Maak nu een afspraak


bruin L Regatta maat outdoorjas kartona volwassenen Wwxzz84FSq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCarisma Overhemd 8357 Navy Kraag Gestippeld Heren Enkele Met

Onze specialisten

Gestippeld Carisma Overhemd 8357 Kraag Heren Enkele Met Navy
Softshell Maat Kleur zwart Lime Xxxl 3xl Jas Senvi Axqd4wZA
Maat S Broek Zwart Korte Pierre Cardin tBZaq88
Balance Heren New Maat Black 574 Sneakers 43 d8aapZ
Enkele Heren 8357 Navy Kraag Overhemd Met Carisma Gestippeld