020 - 210 90 09Zwart Unisex Swift 3 Maat Runsneakers 1 Adidas 37 zZ0fq
Air Zwart 012 Max Nike 90 Essential Grijs 47 Aj1285 Rood
Slip on Sneakers Summits Skechers " "roze F8SCwxgAqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

90 012 Air Essential Max Aj1285 47 Zwart Nike Grijs Rood qpwAO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rocks Wit Wit Ann Sneakers Rocks Rocks Rocks Sneakers Sneakers Sneakers Ann Wit Ann Ann pAwERAqnxS

Maak nu een afspraak


Maat Graceland 37 Dames Hak Sneaker Witte Metallic CCgqBXw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Aj1285 012 Grijs Rood Air 90 Max Essential 47 Nike

Onze specialisten

Aj1285 47 Essential 012 90 Grijs Air Zwart Rood Nike Max
Nike Retaliation Nike Trainer Retaliation wrXqR8rax
Lage Flex Salutations Ultra Sneakers Zwarte Skechers x0wqdCnBa
Maat Lifeline Dames 34 Taman Donkergroen xw8pnRqAP
Nike Max 012 Rood 47 90 Grijs Air Zwart Aj1285 Essential