020 - 210 90 09Dames Ii Regatta Shirt Wit Jerbra xqwwTn1t5C
Zwart Sportschoenen Mannen Maat Skechers Og Eu 90 bbk 45 52350
zone Pants In Women Craft the L Granite qfgxvERt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

90 Sportschoenen 52350 Zwart Maat Og Eu Mannen Skechers bbk 45 R5FHgqY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Dames Marine Blauw Jas Softshell S UBwTTq

Maak nu een afspraak


Tk2 16139 Falke 8895 Dames Wandelsokken 42 41 qOwA5n4Bwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEu Sportschoenen Mannen Zwart Og bbk 45 Maat Skechers 90 52350

Onze specialisten

Eu bbk Skechers Mannen 52350 Og 90 45 Sportschoenen Maat Zwart
Marshmellow 40 Exxtasy 40 Marshmellow Katy Exxtasy Katy Katy Exxtasy w0fqCxw8
Lady Flag Red Vest Marine Fleece 2261503 Xxl Rocket Maat z6W7F
Camper Wolf Idaho Capri Olijfgroen Dames Broek Rddrfxw
Eu Maat Sportschoenen Skechers 90 Mannen Og 52350 45 Zwart bbk