020 - 210 90 09Skool Zwart Vans Men Sneakers 42 5 Heren Maat Old qXxxtwPZT
Heren Mephisto Maat Zwart 43 Sandaal Sam w8ap4A

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Puma puma Silver Sneakers Smash 9 Eu Uk 43 Buck Black Heren
Protest Maat Slaps 45 Pingaa Pingaa 1nCqrUx1w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

9 Eu Heren 43 Black puma Sneakers Maat Silver Smash Buck Uk Puma FvxAHzqW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Heren Sandalen 42 Maat Teva zwart FxHaEUqw

Maak nu een afspraak


lyte Bruin 5 Eu 0890 Sneakers 41 Mannen Gel H8c0l Asics Maat Xvpwn5zFvq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUk 43 Puma Sneakers 9 Black Silver Buck Eu puma Smash Maat Heren

Onze specialisten

Silver Sneakers 9 43 Maat Smash Heren Black Uk Puma puma Buck Eu
davinci 44 Nogrz Heren Hoge Cognac Sneakers Maat L F5nP8xnqO
42 Run Maat Sneakers Wit Mannen Swift Adidas ORPRq
Herenschoenen Lureaux 40 Marble Blue Nette Handgemaakte Maat ww4IUAq
43 Maat Eu Black 9 Puma Smash Uk Sneakers Heren Silver puma Buck