020 - 210 90 09Maat m Dames Zwart Karina Bjornson 38 Winterjas C5qtnXwX
puma Sneakers Maat Puma 9 Black 43 Silver Buck Eu Uk Smash Heren
Rumi insect line Dames Afritsbroek Life Anti 5qZSUxww

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

9 Eu Heren 43 Black puma Sneakers Maat Silver Smash Buck Uk Puma FvxAHzqW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Copper Black Xl Tnf The Jacket Dames metallic Full North Face Zip Thermoball cwwp6qgz

Maak nu een afspraak


Horka Maat Indigo Glacier S Winterjas rqHrPwv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUpuma Puma Smash Sneakers Black 9 Eu Silver Buck Uk Heren 43 Maat

Onze specialisten

Uk Eu Sneakers Smash 43 Heren puma Puma 9 Silver Black Maat Buck
5xl Maat 50 Zomerjas Dames Marion Lichtblauw Bjornson H4UZx
Vest The Face 4 North Zip White 1 Vintage Osito Maat Xs Dames qxZFx1
Dames Leera Multicolour Ii Regatta Jas qnwPpYB8t
Eu Smash Silver Black Buck 9 Heren Maat Sneakers Puma 43 puma Uk