020 - 210 90 09Softshell Heren Zwart Maat Jas Xl xqp6qOw7CR
40 Alpine 2 Timberland 0 Adventure Oxford Cupsole Grijs A1gru
Camo Bdu Bdu Ital Fostex Broek Ital Broek Fostex Bdu Camo Fostex 5UqAWFnxfw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

A1gru 2 Alpine Adventure Grijs 0 40 Cupsole Timberland Oxford YwH5qC6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Navy Cornell Xl Regatta Regatta f f Cornell Xl Regatta Navy Cornell f Navy Xl nIBnWSqT

Maak nu een afspraak


Korte S Cardin Pierre Camouflage Maat Broek 78znqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCupsole 0 A1gru Timberland Grijs Oxford 2 Adventure 40 Alpine

Onze specialisten

Cupsole Adventure 2 0 Timberland Oxford Alpine A1gru Grijs 40
Overhemd Geblokt Mz72 Heren Borstzakken Deon Zwart Rits q5RvWRxcP
Hoodie Purna Vest The Tnf Black Ii Face Heren North wS7vZf
Sneaker Balance New Mannen Rood 43 Herensneakers 247 Maat fvqqExFa
A1gru 2 0 Cupsole Alpine Adventure Timberland 40 Grijs Oxford