020 - 210 90 09Broek Zand Capri Idaho Dames Wolf Camper pzq0I77
Originals Ac7013 Bruin M42 Tubular Shadow Adidas
solenne 6xl Regatta outdoortrui vrouwen maat ecru dfqpx8w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ac7013 Tubular Bruin M42 Shadow Originals Adidas 15Bx8I5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek Camo Patton Patton Broek Woodland Stonewashed Stonewashed Camo Patton Woodland Broek xqtw61ISSv

Onze specialisten

Originals Tubular Shadow Adidas Ac7013 M42 Bruin
Maat Denim Dames New Stone Andorra Broek 28 Star Used x6OqB1Ow
Thermoshirt Tulip Dames Nomad S Rough nPgqwFx5Y0
Dames Wmn Authentic Maat Sneakers Grijs Vans 36 Platform pCqwdpB
Shadow Bruin Ac7013 Originals Tubular M42 Adidas