020 - 210 90 09season Castor All line Heren Life Jas q1w7vBqS
Originals Shadow Adidas Ac7013 M42 Tubular Bruin
2b Dare Isolate Outdoorjas L Maat Grijs Mannen pwqAFdOgwP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ac7013 Tubular Bruin M42 Shadow Originals Adidas 15Bx8I5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Heren Poloshirt Justin Donkerblauw Maat Bjørnson K70ZOyzqy

Maak nu een afspraak


Sae 1liter Oil Gear Motorex Racing 10w40 qgBBtU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAc7013 Adidas Bruin M42 Originals Shadow Tubular

Onze specialisten

Adidas Shadow Bruin Ac7013 M42 Originals Tubular
Life Heren Afritsbroek line Pine 2 qgr081gTx
Licht Jurre L Grijs Heren Maat Kjelvik Vest qwaUCqF
Collegiate Sneakers Burgundy Core Black 5923 Maat I Cloud White Adidas 42 Heren qcp7YTE
M42 Tubular Ac7013 Shadow Originals Adidas Bruin