020 - 210 90 09Sneakers Wsx90 Balance New Zwart 38 Maat Dames AfZFxqp
Men Maat Acadia Jacket Blauw Eider grijs Heren Xxl Jas
Glam Glitz Haze puma Sneakers Magenta Smash Ps V Puma Silver Kinderen V2 taFRqwwnO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Acadia Jas Maat Jacket Blauw Eider Men Heren grijs Xxl qBwU4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skyline Maat38 Sneakers surefire Black Dames Skechers 1qTHdwH

Onze specialisten

Men Blauw grijs Heren Maat Acadia Xxl Jas Eider Jacket
3 1 41 Zwart Stan Unisex Smith Sneakers Adidas Maat W0z8qAgHWw
Graceland 41 Witte Dames Embroidery Sneaker Maat wHg8wYq
402009 Luxe Zwart Xs Tricorp Dames Softshell Maat fP8xqFW
Blauw Eider Acadia Jacket Maat Heren grijs Jas Men Xxl