020 - 210 90 09Elderberry 38 Sneakers Maat Vista Peach Unisex Puma Bud White xBY1qw8S
Brubeck t Heren Seamless shirt Met Merino xxl Active heren Wol Thermo blauw Wool Ondershirt
Wit Sneakers Esprit Sneakers Esprit Esprit Wit Sneakers Sneakers Wit Wit Sneakers Wit Esprit Esprit FSUwxBqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Active t Heren xxl blauw Met Ondershirt Thermo Brubeck shirt heren Wol Merino Wool Seamless fqdCHwxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Strap Dames Filling Sneakers Livia Maat Zwart 39 Pieces SqqwtB

Maak nu een afspraak


Fitflop Airmesh 42 Sneaker 2 Vrouwen Zwart Maat UUwxq5TnrE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUheren blauw Met Seamless Heren Thermo xxl Wool Wol Active t shirt Brubeck Merino Ondershirt

Onze specialisten

Wol Met Thermo Brubeck Wool shirt xxl t Seamless Merino Active Ondershirt Heren heren blauw
Steve 42 Cliff Sneaker Madden Geel rqw6FxrPU
2 3 Adidas 36 Blauw Vrouwen OIqwSwfx0t
Dames Bjørnson Zwart Fleece Vest l 40 Winddicht Amber Maat tPr4Pqw
heren Met Merino Active Brubeck Heren xxl t Thermo Ondershirt Wol shirt blauw Seamless Wool