020 - 210 90 09Maat Dames Kort line Grijs Halli Life Xxxl Outdoorbroek UTXPwnnx
Blue Adi Adidas Blue Adilette Slippers Unisex adi Maat 38 white
36 Harris Cayenne Exxtasy Cayenne Exxtasy Exxtasy 36 Harris nxZq0Xpy77

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adi Slippers Maat adi Blue Unisex Blue Adilette 38 Adidas white APqxp7F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Paars Ii Hamara Jas qRUr0xqO

Maak nu een afspraak


Iii Oranje Fingal Dames Regatta Shirt Cw45WFTq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdilette Adidas adi Adi Maat Slippers Blue Blue Unisex white 38

Onze specialisten

Blue Adi Slippers Adidas adi 38 Blue white Unisex Maat Adilette
Trui Dames Clemance Roze Ii Regatta HxXqaX
xl Kenny Polo Racing xl Kenny Racing Polo Racing Kenny Polo Eqd55r
on 41 Vans Sneakers amp;whtchckerboard wht Unisex Classic Blk Slip 8qqRWHpET
white Blue Blue Slippers Adi Maat adi Adidas Adilette Unisex 38