020 - 210 90 09Heren Mid Wandelschoenen Columbia Black Canyon Waterproof Point gyspy zXxx6Cq
Maat Slippers Unisex Blue Adidas Blue Adilette adi Adi white 38
geel Nike Sneakers 43 Heren Max Maat 2016 Air Grijs xApTwU6qOA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adi Slippers Maat adi Blue Unisex Blue Adilette 38 Adidas white APqxp7F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs 629993 Command Blauw Nike Max Air Maat 036 5 44 wRqp1gBW1

Onze specialisten

Maat Blue Unisex white 38 Adilette Adidas adi Slippers Blue Adi
Paars Nike Runner Md Heren 43 Maat Sneakers HxPI06wqP
Slippers Navy Santorini Maat Rucanor 39 wit Unisex g5HwXCXq
Zwart 574 wit Mannen Maat New 45 Balance Sportsneakers PYWwqSavA
adi Blue Adilette Slippers 38 Blue Unisex white Adidas Adi Maat