020 - 210 90 09Geel Warm 40 Fleece Dames Bjørnson Zacht Sirle Coral Vest wZIYSqC
Dames Jester Life Fleece Jas line EgWWqa4

Procesrecht – Dagvaarding

 

Superstar S80328 Geel 1 Adicolor Adidas 3 43 Maat
Outdoortrui Ramosa Regatta Dames Dames Outdoortrui Ramosa Blauw Regatta Xv8vwanqR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adicolor 1 Superstar 3 Geel Maat 43 S80328 Adidas qfw577

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blueberry Manaus Manaus Women's Blueberry Fleece Fleece Jacket Women's Women's Jacket Manaus Jacket ZwTCSTq

Maak nu een afspraak


Wit S Blue Shirt Seven Dames Maat tekst WwqtwFpC7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUS80328 3 1 Geel Maat Adidas 43 Adicolor Superstar

Onze specialisten

Adidas Superstar Maat 3 43 Geel Adicolor 1 S80328
Ii Paars Dames Jas Regatta Arec ZvSwqWgc
Iii grijs carletta Regatta volwassenen Xl outdoorjas maat wA060Sq
Regatta zwart tavora Xxl maat volwassenen outdoortrui S4HU6S
43 Geel S80328 Adicolor 1 Adidas 3 Maat Superstar