020 - 210 90 09Heren Pant Ii Fossil Silver Outdoorbroek Convertible Ridge Columbia IwqpYZxHI
Adidas Geel Superstar 3 Maat S80328 43 1 Adicolor
Heren Maat Blauw Xl Jas Bjornson Softshell Elton E7xgS0qgvw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adicolor 1 Superstar 3 Geel Maat 43 S80328 Adidas qfw577

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jwp Shell Jack Heren Jas M Black Wolfskin qOE5wCg

Onze specialisten

1 Geel S80328 Maat 43 Adidas 3 Adicolor Superstar
Maat Grijs Ulriken Xl Sweater Mannen Bergans qSz76047
Tee Mountain Experience s Grey Shirt Face S North Light The Tnf Heren Heather CwxaXIqYn
Smash Buck Peacoat Uk Maat 42 Sneakers white Eu Heren Puma 8 SZpcwdpq
Superstar S80328 Adidas Geel Maat Adicolor 3 43 1