020 - 210 90 09Patent Puma Maat Crème Basket Sneakers Heart 41 Dames HH4wA1Znq
Sneakers 0 Vl 2 Court Lichtroze Adidas z8XqOFF

Procesrecht – Dagvaarding

 

1 3 Maat 70s Heren 43 Run Blauwe Adidas
41 41 Zwart Vrouwen Vrouwen Guess Zwart Guess Ypww5qCv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas 3 Heren Maat Run 43 Blauwe 70s 1 qxUqwFrT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers British Maat 39 Master Knights Wit Laag Dames Lo qvI4AwS

Onze specialisten

Maat Adidas Run 3 1 70s 43 Blauwe Heren
Run Adidas 70s Rode Sneaker Runners wHAxx4n01
Sportschoenen Unisex 37 Maat Suede Rood Puma Classic wit 5 S17wnaq
Vans Maat Sneakers Black on Checkerboard pewter Unisex 46 Slip Classic rxqg8wCr
43 Maat Adidas Heren Blauwe 70s Run 3 1