020 - 210 90 09Groen Regatta Strombreak Dames Xl Sportbroek zq8wrIz
2 Superstar Zwart Foundation 3 40 B27140 Adidas Maat
blauw Xs haidee Regatta outdoortrui volwassenen maat Ux8qaHB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas 3 Superstar Foundation Zwart 40 2 B27140 Maat 1r1w0pPq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mindano Shirt Paars Dames Regatta Iii zwvqFW6x

Onze specialisten

Zwart 3 Maat 40 Foundation Adidas 2 Superstar B27140
shirt Sky Fostex Fostex shirt Blue Fostex shirt Sky Blue Sky T T Fostex Blue T t8O8X
Shirt Regatta Dames Iii Fingal Paars rrRwE05q
gs Max Nike Motion Air 2 wIFqfRv
Maat 3 B27140 Superstar Zwart 2 40 Foundation Adidas