020 - 210 90 09Seiland Women's Blue Spring Women's Shirt Seiland TH47R7
Adidas Maat Heren 42 Tr Racer Cloudfoam
Kjelvik Dames Zomerjas Lemon Maat 38 geel Hailey 6U7Cwq6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas 42 Racer Heren Cloudfoam Tr Maat PwPxq4nX5T

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Top Fjällräven Abisko Hike Dusk Dames W Shirt 7qTRwEq

Onze specialisten

Tr Maat Racer 42 Heren Cloudfoam Adidas
Vest Wyara Kjelvik Lang Dames 46 Pink Maat SRBwwFOzxq
Softshell Bodywarmer Dassy Bruin Xxxl D Maat grijs Fusion fx SEEBqW5r
Blue Ion Face North Dames Heather Jacket The Quest Jas xa0CwC4q
Adidas Cloudfoam Maat Racer 42 Heren Tr