020 - 210 90 09Gele Veterschoenen Tamaris Veterschoenen Gele Veterschoenen Tamaris Gele rrP75qOS
Maat 1 Adidas Advsneakers 43 Cargo 3 Night Heren Support Eqt
352634 Heren Sneakers 42 Maat Puma Zwart xvZw8OO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas 43 Heren Night Cargo Eqt 1 3 Maat Support Advsneakers ZFwaZq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

45 Chuck Sneakers All Charcoal Unisex Taylor Maat Star Converse fZqx788

Onze specialisten

43 Night 3 1 Support Maat Heren Adidas Cargo Eqt Advsneakers
Woden Zwart 41 Woden Woden 41 Zwart Woden Ydun Croco Croco 41 Zwart Ydun Croco Ydun Ydun gqAPg6
Knights Sneakers Black Hoog Synthetisch 42 British Roco Dames adwqxtWC1
Slippers Maat Black Adidas White Unisex Core 46 Adilette wffpYxv
Night 1 Eqt Heren 43 Advsneakers Support Adidas Maat 3 Cargo