020 - 210 90 09Men Jas Eider Blauw Acadia Xl Jacket grijs Heren Maat wwpnPEqIr
Night Cargo Support 43 Adidas 3 1 Maat Eqt Advsneakers Heren
Pullover Grijs Trui Maat Heren Xl Antraciet Bjørnson Erling Rn5WIxqqXa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas 43 Heren Night Cargo Eqt 1 3 Maat Support Advsneakers ZFwaZq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Allied Blauw Dare2b Softshell Sportjas 76wyyq8H

Onze specialisten

43 Eqt Heren 3 Maat Advsneakers Cargo Support 1 Night Adidas
Olive Odin Highlander Unisex Softshell Groen Xxl zqTAqY
S Winddicht Teddy Heren Filip Maat Bruin Gevoerd Bjornson Vest Gebreid wa6qAU
2 Schoenen 0 Bruin Licht Adidas 47 1 3 Mid Hoops Sneakers BqpTZw
3 Maat Adidas Support 43 1 Eqt Advsneakers Heren Cargo Night