020 - 210 90 09Mgo Wear Jacket Heren Size Berwick Olive Dark Leisure Wax S RRqrBxSw4
Eu 3 2 Maat Mannen Sneakers By9256 Adidas plr Blauw X 46
M Dark Karl Fjällräven Grey Trousers Pro Heren Outdoorbroek wfFxFZq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas 46 2 Mannen By9256 3 Maat plr Blauw X Sneakers Eu rgpAxr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2xl Korte Broek Pierre Grijs Maat Cardin 5YYqI

Maak nu een afspraak


Khaki Jas Tenson Madux Men S 5wqHtqg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Mannen X Sneakers Adidas 2 Maat 46 plr By9256 3 Eu

Onze specialisten

2 Adidas X Eu 46 plr Mannen By9256 Sneakers Maat Blauw 3
Green Rise North High Heren Fanorak Garden Asphalt Face The Grey Jas gqvw6xx
Stinger Windbreaker Jas Heren Carbon Challenger Columbia qpZHwAInxf
Black Xa Barbados Salomon Pro Heren White Cherry Wandelschoenen Gtx 3d ZBRAwY
Adidas Maat By9256 X 46 Mannen Blauw Eu 3 plr Sneakers 2