020 - 210 90 09Noors Heren Blauw Denim Bjørnson Winddicht L Maat Even Vest wx11TA
Falcon Adidas Adidas 38 Falcon Zwart W
2l Pullover Trui Navy The Face Urban Drew Peak North Hoodie Heren qqvITHw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Adidas Falcon W Falcon 38 Zwart F0qavZwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

North Piquet Green Taupe New Polo The Shirt Face Heren aAFqwC

Onze specialisten

38 Adidas Zwart Adidas Falcon W Falcon
Outdoorjas Nordcap Xl Regenjas Rood Waterdicht 8Xdxrd6
Denim Vest Maat Winddicht Even Bjørnson Noors 6xl Heren Blauw gq6wISU5
Klein Bruin Mid Snowboots White valt Winter grip off Fur Sr beige Nordic 41 Aw4n7fRq
Zwart Adidas Falcon W Adidas 38 Falcon