020 - 210 90 0944 Zwart Next Puma Pacer Maat Sneakers Mannen pqw7CPw
Adidas Adilette Unisex Navy 46 wit Maat Aquaslippers
Atlanta 5 Allrounder Mephisto By Suede Lederen Heren 46 Blauw Sneaker Maat qqwvSCE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Adilette Unisex Maat wit Navy 46 Aquaslippers zqZ1SzwFxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Maat Alpine Adventure Heren White Oxford Cup 0 Sneakers Timberland 42 znqZ7wtn

Onze specialisten

Adilette Adidas Maat Aquaslippers Unisex Navy wit 46
Fred Leather Mannen Spencer 45 Maat Sneakers Perry Wit Heren 4Zxf46
Adidas Slippers Adidas Adidas Adilette Slippers Adilette zwart;wit Unisex Slippers Unisex zwart;wit Adilette qg07p6wn
Dames Black Smith Adidas Stan Copper Sneakers wXOnREq
wit 46 Navy Unisex Adidas Aquaslippers Maat Adilette