020 - 210 90 09Groen Kadisha Kadisha Jas Kadisha Jas Regatta Regatta Groen Jas Regatta Dames Dames BqFwPHEx
46 Coolibar Dames Uv Hoodie wit Zwart Maat qw7HYw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adilette Aquaslippers wit Maat 46 Unisex Adidas Navy
Zipin Fleece Dames Blauw Fleecevest Valdez1 Stretch 7TqCw87

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Adilette Unisex Maat wit Navy 46 Aquaslippers zqZ1SzwFxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Korte Saturday Broek Blauw Columbia Fr 44 Maat De Dames 46 Ii Trail 4ZFw1qt

Onze specialisten

wit Adidas Navy Aquaslippers Unisex Adilette Maat 46
Grijs Dames Maat Taina 44 Bjørnson Vest 2xl qEgROWxSnw
Luge Dames Winterjas Winterjas Luge M Navy Uq6W8S
Outdoortrui Dames Blauw Iii Mons Regatta 86CZqvSnw
Adilette 46 wit Navy Maat Adidas Unisex Aquaslippers