020 - 210 90 09Grijs Short Star Heren New L Brisbane Maat RqIEqwdx
Dames Adidas 36 Maroon Cf 3 Maat Sneakers Trace Advantage 2
Vintage Westford Industries Olive Ma Bomber 1 Jack rwrqC8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Advantage Dames Trace 2 3 Sneakers Maat 36 Cf Maroon rCqw4r

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Rood Enrico Overhemd Polo Borstzak Geblokt 8cUWAqPzqw

Maak nu een afspraak


Licht Oxford Montazinni Heren Roze Overhemd C0zxRYqwZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Adidas Cf Sneakers 2 Advantage Maroon Dames 3 Trace 36

Onze specialisten

Adidas Trace 36 Maat Cf 2 3 Dames Sneakers Advantage Maroon
halton Xl Ii grijs maat outdoorjas volwassenen Regatta 76wdHqx8gg
Vintage Black Industries Vintage Coast Industries Peacoat Y1XdPqr
Sneakers 44 Vans suede canvas Heren Black white Ward Maat rPrn45H
Maat Maroon Cf 3 2 36 Advantage Adidas Trace Dames Sneakers