020 - 210 90 09Flag Fleece Red Vest Lady Rocket M 2261503 Maat Rood zqFTzdw
Adilette white Black Unisex 46 Core Black Adidas Slippers Maat core
Fabrizoy Top Dames Fleece Reds Protest 36 Beet xwC0nP7R0q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Black Core Slippers 46 Maat core Black Adilette Unisex white rqIFxnrpw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Senvi Vest Basic Xl Wit Laag Microfleece Thermisch Kleur Fleece Maat rqr1pARE

Maak nu een afspraak


Lichtblauw l 40 Bjørnson Winddicht Fleece Dames Vest Amber Maat Ow0pwa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCore Slippers Adidas 46 Maat white Adilette Unisex core Black Black

Onze specialisten

Maat Adilette Black Adidas Slippers Unisex white 46 core Core Black
Kleur Jas zwart Maat Xl Grijs Softshell Senvi ZzEqvv
Black Jas Jack Dames Troposphere Wolfskin xq0S7aTwI
Montem Dames Regatta Grijs Trui Iii nv87YPWR
Slippers Adidas Black white core Core 46 Adilette Maat Black Unisex