020 - 210 90 09Bunting Salomon quiet indigo X Wandelschoenen Shade Ultra Poseidon 3 Heren 0Tr01qw
Adidas Slippers Core Maat Unisex Black core Black white 46 Adilette
Zwart 2 3 Mannen plrsneakers Adidas 44 Maat wit X z70wv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Black Core Slippers 46 Maat core Black Adilette Unisex white rqIFxnrpw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Laarzen Vertice 45 Maat Groen Heren Fgprqng5

Maak nu een afspraak


45 Mannen Columbia Lowwandelschoenen Maat Bruin Venture Peakfreak HZZ6qBvR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdilette Adidas Black 46 Unisex Black Core Slippers Maat white core

Onze specialisten

Adilette Maat Slippers white 46 Unisex Black core Adidas Core Black
Arabic Schoenen Maat Veterschoenen Mannen 42 Kleurrijke xqqrHg7w0
Stark Pme 45 Heren Legend Sneakers Cognac 5FSqwgxYz
Grijze Dynamight through Break Skechers on Slip Sneakers 4qxrw6TI4
Unisex Core Black Adidas white 46 Black core Slippers Maat Adilette