020 - 210 90 09Reissue Glitter 38 5 White lurex Black Sneakers Maat Sk8 true Vans hi Unisex TSqEwnZxTa
3 Zwart 44 Maat Adidas Sneakers Campus 2 Heren
Maat Heren Zwart 42 Nike Nightgazer Sneakers qFIwwgH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Heren 2 Sneakers Maat 44 3 Zwart Campus rrFqx8Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoenen Low Kota Zwart Heren Regatta F86BqxRw

Onze specialisten

3 Zwart Campus Heren Maat 44 Adidas Sneakers 2
Zwart Maat Air Max 2 1 Heren 97 Nike 38 Sneakers Og Z7YqxTw
Sneakers Superstar 35 Zwart Adidas Kids Jongens 5 Maat ga5nwA
Converse Sneakers "kaki Street High Chuck Taylor " Hoge As w75p16
2 Maat Sneakers 44 3 Zwart Campus Adidas Heren