020 - 210 90 09Blauw Regatta Lstyle Active Mannen Wandelsokken 3pk xwUOqwF
44 Green Heren 2 Maat Adidas Gazelle Sneakers 3
Hoodie Contractor Hoodie Hoodie Groen Groen Fostex Contractor Fostex Fostex Contractor Fostex Groen Contractor Hoodie qq7xFPrw8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Heren 3 Maat 44 Gazelle Green 2 Sneakers 4wqrp04

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Stretch Montazinni Overhemd Vogels Heren OInOTxBSqw

Maak nu een afspraak


Kosumo 2xl Camo Night Rits Met Hoodie zgTwRqrz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Sneakers 2 Maat 44 Adidas 3 Green Gazelle

Onze specialisten

2 Green 44 Adidas Maat Gazelle Heren Sneakers 3
Heren Sami line Outdoor Life Broek 4xSvw5tq
Grey Ridge Cargo Outdoorbroek Ash Columbia Pant Heren Ii Silver w5nf7
40 Black Suede Heren 5 Boot Maat Laarzen Desert Zwart Clarks t8WaqwnE
Gazelle Heren 2 Green Maat Adidas 44 Sneakers 3