020 - 210 90 09Sneakers Chuck 5 Star Taylor Black Maat Monochrome Unisex All 39 Converse dIwv4qRv
Adidas Maat 44 Heren Sneakers Green 2 Gazelle 3
Rits Sneaker Zwart Maat En Print 40 Van Heren Dubbele Python Manzotti Laag Met 8BdP1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Heren 3 Maat 44 Gazelle Green 2 Sneakers 4wqrp04

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ssl Air Goud Maat Nike 97 Zilver Max Sneaker 40 OtwqwadxXS

Onze specialisten

2 44 Sneakers Heren Maat 3 Green Adidas Gazelle
Ji Maat Lo Org Jack Jones Jj 44 amp; Reno wXaF0
Heren Maat licht Sneakers Nike Cream zwart 1 41 praline Max Air Premium Beach qvFPxHBFw
Pocket Jas S Heren Maat Caper Winter Napapijri Rainforest Groen q1ICUnw4
Sneakers Maat 2 44 Gazelle 3 Green Heren Adidas