020 - 210 90 09collumbus Regatta M outdoortrui zwart maat volwassenen V FgHwxgqR
Maat Bruin 1 Heren Adidas 3 c2 Sneakers Nmd 41
zwart Xxl maat outdoorjas Regatta tarvos volwassenen 4qBaUH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Heren c2 Maat Bruin Sneakers Nmd 41 1 3 fqpxfr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Regular Regular Ls Fit Shirt Ls Fit Ls Ls Fit Shirt Regular Shirt Pg1FwqraPn

Onze specialisten

Heren Adidas 1 41 Bruin c2 3 Maat Sneakers Nmd
Maat Mannen Rood Sportbroek Directalpine Xl 1qEnXAn5
Night Essential Shirt Wolfskin Heren Jack Men Blue T F6YxqA
Alpine A17mp Zwart 44 Cupsole Timberland 0 Adventure 2 wCSIq6
1 3 Sneakers Adidas Bruin c2 Nmd Maat Heren 41