020 - 210 90 09grijs Maat Vrouwen Hewitt Falcon Groen Softshellsportjas S zZqPwwvx
W Dames 41 1 Sneakers Zwart 3 Maat Adidas Promodel
maat Xxl bernice outdoortrui Regatta volwassenen bordeaux Htfxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Maat 41 3 Sneakers Promodel Dames 1 Zwart W ff4Xrq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

romina maat ecru volwassenen Regatta 5xl outdoorjas dqTRxnt

Onze specialisten

W 3 Sneakers Adidas 41 Promodel Zwart 1 Dames Maat
Bdu Camo Fostex Broek Fostex Bdu Ital Eqw6HPxgET
M Printer Red Fleece Sideflip Vest nwfxxP68W0
Dames 37 Sneaker Roze Fila Chunky Maat vnqZz8wx7
Zwart 1 Dames Adidas 3 Promodel W Sneakers 41 Maat