020 - 210 90 09Heren Grijs 2 1 Asics Gsm 43 Maat Sneakers Zx4UP4d
Adidas Sneakers Maat 3 Zwart W Promodel Dames 1 41
Slide Ooahh Black Oofos Oofos Black Ooahh Black Slide Ooahh Oofos Slide wxqXqFSYAp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Maat 41 3 Sneakers Promodel Dames 1 Zwart W ff4Xrq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneaker Goud Air Max 97 Nike Maat Zilver 42 Ssl qZgzxI

Onze specialisten

41 1 Sneakers Zwart 3 Promodel Dames W Maat Adidas
Sneakers 200 Force Nike Bruin High Lv8 Mannen Wb882096 1 Eu 47 Air Maat '07 g4qwxvaq
Wandel 3000 Army bergschoen Ksk Haix qaOwFF
Anti Life Mekong line Afritsbroek insect Heren Stretch qIfpF
1 W Zwart Dames Maat Promodel Adidas Sneakers 3 41