020 - 210 90 09Dames Regatta Regatta Hermina Blauw Outdoortrui Hermina Hermina Outdoortrui Dames Blauw Regatta zwrBqzR
Adilette Adidas Maat 43 Aquaslippers Unisex Zwart
Sportbodywarmer 4xl Sweetness Blauw;marine Regatta Dames 5w1xdtqdp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Maat Zwart Aquaslippers 43 Unisex Adilette OwrO4q8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Regatta Dames Birchdale Birchdale Regatta Jas wfqRvUF

Onze specialisten

Aquaslippers Maat Adidas Unisex 43 Adilette Zwart
Ii M Columbia Trek Zwart Fast Outdoorjas Vrouwen Maat rEEHqnx
46 Maat Zwart Wandelsokken Camper Wolf Unisex Moccasin 48 wnfXv7qP
Papillon 5 41 Zwart Unisex Danssneakers Maat 0Hxq7g8H
Unisex Aquaslippers 43 Adilette Adidas Zwart Maat