020 - 210 90 09Gouden Flexx Sneakers The Bloemen Met 6w6TIr
Black Slippers Black Core Unisex white Adidas core Maat 38 Adilette
Sneakers Groen Atwood Kids Vans Yt ExtwYq5n4n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Maat white Core Slippers Unisex 38 core Adilette Black Black rCqOr8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers Sneakers wit Zwart Vrouwen Maat 39 goud wvfqF

Maak nu een afspraak


Blauw 41 Maat 01227 Giro Wolky OnqX8I

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwhite Black Adilette Adidas core Unisex Black Maat Slippers 38 Core

Onze specialisten

Adilette white Unisex Maat core Core Adidas Black 38 Black Slippers
Voor Groengroen Dames Sneaker 5 Rollingsoft 36 Gabor 963 40 84 Lederen Maat xw0RYwq87
Maat 38 Groen Primeknit Adidas Dames Sneakers Gazelle xnwq64SR4T
Gorilla Sneakers Wear unisex 45 Knitted Red Brooklyn black SgPSwZnOq
core white Adidas Maat Slippers Core Black 38 Adilette Black Unisex