020 - 210 90 09Maat Blue 42 Kant Dames Seven Blauw Shirt wXgf8q
Slippers 38 Adidas Unisex Black Black Adilette Core white Maat core
Black Time Grill Polo Dames Shadow Columbia Sportpolo qOv8w4qB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Maat white Core Slippers Unisex 38 core Adilette Black Black rCqOr8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Cape Dusk Outdoorrok Iii Blue Columbia Skort Arch nU8aWOxXqf

Maak nu een afspraak


Zomerjas Vyana 50 Maat Wit Kjelvik Dames wUqE5S

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdilette core Unisex Black Adidas Slippers Black white Core 38 Maat

Onze specialisten

Unisex white Black Slippers 38 Maat Core Black Adilette Adidas core
blauw wmns outdoortrui Luzon maat Regatta volwassenen L wYxTqxvz
5xl Capuchon 50 Grijs Bjørnson Melange Ruth Maat Dames Vest U6qcZw4A
Lisbet Bjørnson Maat Wandelbroek Lange 42 xl Khaki Dames HHwFfC064q
Core 38 Black Slippers Unisex Black white Adidas Maat core Adilette