020 - 210 90 09Paarse Flex Sneakers Skechers Skechers Paarse Sneakers Appeal Flex AqYAwtxB
Duramo Slippers Duramo Slides Slippers Slides Adidas Slides Adidas Adidas Slippers Duramo Adidas
Maat Low Borg Bjorn T305 Sneakers Cls 39 Wit Dames d0xqwSxI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Slippers Slides Slides Slides Duramo Duramo Adidas Slippers Duramo Adidas Slippers Adidas wOfOgcanHq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nova Puma 90's Wit Maat Sneakers 39 Dames Bloc Eq6z8T6

Maak nu een afspraak


Grijs 41 Sneakers New Maat Dames Wsx90 Balance qYRww0xI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDuramo Adidas Slippers Slides Slippers Adidas Adidas Duramo Adidas Duramo Slippers Slides Slides

Onze specialisten

Adidas Duramo Slides Adidas Adidas Duramo Slippers Slippers Slides Slides Duramo Adidas Slippers
Zwarte 40 Graceland Dames Maat Sneaker Plateauzool 5wXr7qxXcS
All Ox Sportschoenen Maat Blauw wit 36 Converse Star 5 wFqZqg
Air Nike Grijs Nostalgic Sneakers Heren Max aq6Rqd
Duramo Adidas Slides Slippers Adidas Slippers Duramo Duramo Slides Slides Adidas Slippers Adidas