020 - 210 90 09441140 Eu 36 5 Vrouwen Retro 018 Nike Zwart 3 Maat Sneakers Gg xtUAcPpcwq
Duramo Slides Duramo Slides Slippers Adidas Adidas Slippers Slides Adidas Slippers Duramo Adidas
Ebernon Wmns 38 Schoenen 5 Nike Beige Mid FqdOxO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Slippers Slides Slides Slides Duramo Duramo Adidas Slippers Duramo Adidas Slippers Adidas wOfOgcanHq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Travelin Sneakers 38 Moulins Taupe Zomerse Dames Nubuck Maat U61qUHw

Maak nu een afspraak


Low Tennis Witte Champion Sneakers Witte Sneakers nTXvxaa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSlides Adidas Adidas Slippers Duramo Duramo Slides Adidas Slides Slippers Duramo Slippers Adidas

Onze specialisten

Duramo Adidas Adidas Duramo Adidas Slides Duramo Adidas Slides Slippers Slippers Slippers Slides
Damesschoen Allrounder Mesh Suede Maat By 36 Nimbo Goud Perf Mephisto aPqwYxP6
Knights Lo Sneaker top Low British Women's Master ABqExqydwF
41 Air Zwart Essential 90 Heren Maat Max Sneakers Nike n8Xxw1dqTw
Adidas Duramo Duramo Slippers Adidas Duramo Slides Adidas Adidas Slides Slippers Slippers Slides